VC Herentals en Branddonk deelden de punten. Van Besow kreeg in de eerste helft een open kans en ook in de 2e helft kreeg de thuisploeg heel wat kansen. Steffe Baeten kon de bezoekende doelman met een strak schot kloppen : 1-0 (zie foto).

Twee minuten voor tijd kreeg hij de bal in het eigen strafschopgebied onvrijwillig tegen de hand.

De strafschop werd omgezet en Branddonk haalde op een diefje met tien man toch een punt.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC Nnieuws.
We moeten er ondertussen een rekenmachine bijhalen om uit te rekenen hoeveel punten VC Herentals dit seizoen reeds in blessuretijd kwijtspeelde,  maar zondagnamiddag was het weer van dit.  In de toegevoegde tijd zag de thuisploeg door een penaltygoal van Soffers alweer een driepunter ontglippen, frustrerend.

Branddonk liet de eerste kans noteren met een ongevaarlijk schotje van Verstraelen.  Herentals nam over en kon dreigen via Slechten en Baert maar telkens was het net niet.  De bezoekers moesten al vroeg wisselen na een blessure voor Berkmans, Meeuwsen was zijn vervanger.

Halfweg de eerste helft kwam Branddonk iets meer opzetten via een poging van Peeters die in hoekschop werd gewerkt.  Ook Van Den Bliek waagde zijn kans maar Olieslagers ging goed plat.  Herentals kwam goed weg wanneer Meeuwsen oog in oog met Olieslagers niet kon afwerken.  Aan de overzijde kon Van Bouwel een open kans niet verzilveren na mooi voorbereidend werk van Baert.  Van Doninck besloot nog naast vanuit een scherpe hoek en Meeuwsen verkwanselde nog een uitstekende kopkans maar het was rusten bij 0-0.

Tijdens de rust kwam Van Genechten in de plaats van De Swert en Steven liet zich direct opmerken door een kopbal die doelman Hoskens in 2 tijden moest pakken.  Van Bouwel probeerde nog voor rood-wit en Pauwels voor de bezoekers maar de bal ging niet tegen de netten.

Tot Steffe Baeten met een leuke ingeving en prima schuiver toch voor de verlossing kon zorgen, 1-0 -- (zie foto boven).

Nog geen minuut later werd Branddonk herleid tot tien spelers na een tweede gele karton voor Verstraelen.  De wedstrijd werd bitsig en er vielen tal van gele kaarten.  Daaronder ook voor Van Bouwel die de wedstrijd op Wuustwezel moet missen.  Branddonk begon aan zijn slotoffensief met een pegel van Pauwels maar Olieslagers hield zijn netten schoon.

Onvrijwillige hands zet domper op de VC-feestvreugde
Herentals kreeg uitstekende kansen op de counter maar verzaakte de schaapjes op het droge te krijgen.  In de slotseconde van de wedstrijd gebeurde dan alweer het ondenkbare.  Baeten kreeg de bal ongelukkig tegen de arm en de ref wees naar de penaltystip.  Soffers faalde niet en zette de bordjes opnieuw gelijk.

Alweer een erg kostbaar puntenverlies voor VCH dat hierdoor opnieuw in nauwere schoentjes komt in het klassement.  Volgende week staat er opnieuw een zespuntenwedstrijd op het programma met een moeilijke verplaatsing naar Wuustwezel.

VC Herentals speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Wouters Thomas;  Baert Robin;  Van Bouwel Ken;  Slechten Jochen ;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin.
Bank:  Dams Pieter;  Marien Robin;  Van De Weyer Dries;  Van Genechten Steven.
Vervangingen:  46e  Van Genechten Steven voor De Swert Birger;  77e  Van De Weyer Dries voor Van Der Schraelen Thomas;  83e  Marien Robin voor Van Bouwel Ken.
Gele kaarten:  Van Bouwel Ken (geel, 3e) ;  Van De Weyer Dries (geel, 2e);  Baeten Steffe (geel, 2e).

Doelpunten:  67e  Baeten Steffe  1 – 0 ;  90e  Soffers Rob (pen) 1 - 1.